Асоциация за домашно образование – събития 2016

 

Скъпи приятели, през 2016-та година сме планирали няколко събития с надеждата, че ще са полезни и изграждащи за общността на домашно образоващите семейства, както и за всички родители, които търсят по-добро образование за своите деца.

През месец март, 26-ти, събота, в София ще се проведе семинар на тема: „Християнство и образование“. Подробности за мястото и програмата на семинара ще публикуваме скоро. Ще поговорим за презумпциите в образованието и смисъла да ги разбираме. Ще отговорим на въпроса какви са предизвикателствата на съвременния свят към истинското християнско образование. Не можем да подминем въпросите, свързани с християнското семейство, което е източникът на образованието. Разбира се, ще обърнем внимание на истински добрите книги и на нуждата от тях, за постигане на качествено образование. 

През месец юни, 11-ти, събота, отново в София, ще се проведе още един изключително интересен семинар. Темите ще са практични: Защо точно домашно образование; Как се плаща за домашното образование; Организация на учебния процес у дома; Стимулиране на учебния процес; Цели и начини за постигането им; Дисциплина и изграждане на характер у децата. Ще има и тема, посветена на най-често задаваните въпроси, по отношение на домашното образование. 

Между 2-ри и 6-ти септември (цели 5 дена), ще се състои и събитието на годината - 11-та поред Национална конференция за домашно образование. Разбира се, че по традиция тя няма да е в София, а на приятно за отдих и разговори място, което ще ви съобщим овреме. Конференцията ще се отличава с няколко изключително полезни работилници, в които майките ще си говорят за майчински работи, татковците за татковски работи, а децата ще моделират, рисуват, снимат, готвят и състезават в забавни игри, за което ще получат сертификат от АДО. За възрастните ще има забавни ролеви игри, възможност за обмяна на опит и книги. Ще има и вечер на семействата, в която децата и родителите ще покажат артистичния си талант. Засега толкова, някои от най-големите изненади ще запазим, за да се изненадате.

 

Категории: Домашно образование, Свобода и образование, Семейство, Практични насоки