Здравейте! Вие четете първият сайт за домашно образование в България. Всичко започна като добра инициатива на ентусиазирани семейства в средата на 2005-а година, за да се развие впоследствие до движение на голяма семейна общност, която обучава своите деца в домовете си. През годините, екипът на този уебсайт и няколко семейства, активно служещи на каузата за домашно образование, работят усърдно, превеждайки статии и книги, пишейки авторски статии за домашното образование и организирайки ежегодни конференции.

 

Скъпи приятели,

С нетърпение очакваме основното събитие организирано от Асоциация за домашно образование за 2019 година – Националната конференция за домашно образование.

Този година събитието ще е в близост до град Варна, в курорта "Св.Св. Константин и Елена". Отново, за пет дни и четири нощи ще имаме възможност да поговорим, да дискутираме, да се учим един от друг. Ще се радваме да споделим заедно това прекрасно време и да се насърчим в призванието си – да обучаваме своите деца в домовете си.

Подготвили сме важни и полезни работилници както за децата, така и за нас, родителите. Ще имаме чудесни дискусии по въпроси, които ни вълнуват.

Уникално е, че за пръв път през тази година домашните ученици (настоящи и бивши) имат осезаемо присъствие в лекционната програма. Този факт показва, че порасналите ни деца, постепенно поемат щафетата на Движението за домашно образование в България – този факт ни радва! Убедени сме, че свидетелството на първото поколение домашни ученици в България от дълги години насам, ще е насърчително и изграждащо за всички нас.

Убедени сме, че конференциите са важна част за развитието на домашното образование и сме сигурни, че тази конференция ще е много важна и ценна за всички ни. Очакваме Ви!

 

Нови статии

Записване за образователните програми ReadingEggs, Mathseeds, Mathletics и Spellodrome 2019/2020

Домашното образование – най-добрата образователна реформа

Пет причини защо домашното образование е най-интелигентният начин за обучаване на деца през 21 век

Изследване в Харвард показва опасностите от ранното записване на децата в училище

Няколко думи за възпитанието

Педагогиката в историята

Мисли по възпитанието

Селото и градът като възпитателни общества

За образованието

Никога не съм позволявал на училището да попречи на образованието ми.

Марк Твен (1835-1910)