Хасовица 2007

Скъпи читатели, тук можете да видите снимки с кратко описание на третата по ред Национална конференция за домашно образование. През 2007 година срещата се проведе в родопското селце Хасовица, на 11 километра от Смолян. Едно от нещата, които отличава тази среща от предходните две, е че този път за децата имаше програма, успоредна с програмата за майките и татковците. Всички семейства останаха удовлетворени от тази среща и вече очакват следващата. 

Децата, които учат вкъщи, също очакват и желаят повече срещи със своите приятели от цялата страна. С всяка изминала година децата растат и показват все повече таланти. Така някои от тях свириха пред всички класически произведения на пиано, други рецитираха, а трети четоха написани от тях приказки. Имаше състезание с логически задачи, в коeто се състезаваха два отбора от домашни ученици. Победителите споделиха първата награда (голяма и вкусна торта) с втория отбор. Според точките, които децата събраха в състезанието, избраха награди.

Едно е сигурно - превърналите се вече в традиция годишни конференции са изключително полезни и за децата, и за родителите. Възможността да общуваме и обменяме опит, свързан с обучението на децата вкъщи, е от помощ на семействата, натоварили се с предизвикателството на домашното образование.