Пампорово 2021

Ако някой ми бе казал през 2005 година, че екипа на Асоциация за домашно образование ще работи 16 години, през които ще прави ежегодни Национални конференции, едва ли щях да повярвам, но ето че е факт! Нещо повече: Всяка конференция е с все повече семейства и все по-добра от предходната, а това наистина е постижение.

От 9-ти до 12-ти август, в курорта Пампорово, се проведе поредната Национална конференция. Искам да благодаря на всички семейства, които бяха заедно с нас през тези прекрасни дни – благодаря Ви! Времето с Вас, домашно образоващи семейства, наистина бе прекрасно.

Заедно слушахме лекции по важни теми, децата ни участваха в различни работилници, слушахме изявите на различни професионалисти по време на „Панаира на професиите“, направихме поход до връх „Снежанка“, бурно аплодирахме участниците във „Вечерта на талантите“ и още много емоции, смях, разговори – всичко това сме ние, родителите и децата, които учим в домовете си.

Знам, че спомените ще ни държат за дълго време заедно в мислите, но повече се радвам, че сме заедно и в борбата за по-добро образование на децата си, а това е безценно. Разбира се, наясно съм, че имаме да извървим още дълъг път, но именно затова сме заедно – за да се подкрепяме, насърчаваме, да обменяме безценен опит . . .

В едно съм абсолютно сигурен: Асоциация за домашно образование ще продължи да работи за всички нас, домашно образоващите семейства и няма да се спрем пред нищо, за да постигнем целите си – най-доброто образование за децата ни, защото те го заслужават!

Снимките по-долу ще ви върнат в дните, в които бяхме всички заедно – семейства от цялата страна. Обещанието да се видим догодина остава и наистина ще се радвам отново да сме заедно.

Искрено Ви желая успех в най-важното ви поприще – това на родители!

Доскоро,

Бъдете благословени!

 

Петър Порумбачанов – Председател на Асоциация за домашно образование