Секс, наркотици и зелени сополи

Тези дни, възмутена попадия вдигна джангър по една от националните телевизии, задето родното и чадо гледало в час по сексология филмче за мастурбацията, секс-операцията, презервативо-слагацията и пр. Значи, шащисаната попска булка е озадачена, че не е гледала филмчето преди детето си, за да прецени требе или не, попското отроче да скверни душа с подобни мерзости.

Чудя се, дали тази женица иска със същия ентусиазъм да прегледа и учебниците по история, биология и литература, да речем, там със сигурност ще намери доста извратени неща, които апропо са в разрез с християнските ценности. Навярно, леля попадия не се смята за компетентна, да речем по литературните въпроси, но за секса има какво да каже. Не че не съм съгласен с нея, напротив, с право се гневи жената, ама е малко лицемерно. Какво значение има, че децата се учат, как се слага презерватив с уста, след като въпроса е: защо държавните училища, вместо родителите, водят децата в опознаването на тялото и сексуалните взаимоотношения. Иначе училищата са удобен терен не само за практикуване на наученото в часа по сексология, но и за опознаване на кръвоносната система и правилното инжекционно вливане на леки и тежки стимуланти. Очаквам медици да обясняват на младите наркомани как да се предпазят от инфекция при боцкане, като ползват стерилни игли. 

Този смешен плач на възмутените от образователната система родители буди в мен недоумение! Той е като да ръгнеш въглен в пазвата на детето си и после да се вайкаш задето се е изгорило. Заради много по-малки недостатъци на държавните училища, много по-малко набожни родители от леля попадия са изтеглили децата си от редовен на индивидуален обучителен план. Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Който иска детето му да се научи как се правят бебетата, докато му текат още зелени сополи, знае къде да го прати – в държавно училище. Там чичковци с мустаци и лелки с пищна външност ще му обяснят защо секса е по-важен от хляба и т.н. 

Пиша си коментара и разбира се, не очаквам адекватна реакция. Много още момичета в училищна възраст ще забременеят и ще убият децата си като абортират, много още младежи ще се пристрастят към наркотиците, някои от тях ще умрат от свръх доза в последствие, много деца ще намерят кончината си в безсмислена агресия, докато обществото ни се осъзнае и започне да задава правилните въпроси. Проблемите на семействата в България са сериозни, но същите семейства са сбъркали месията. Объркала е месията и леля попадия, която чака реакция от този месия, наречен държава. Само че за разлика от попадията, държавата не е нито лицемерна, нито непоследователна – точно обратното. Съвсем последователно държавата показва, че може да дава на подрастващите всичко, което семейството е отказало да даде. Ако родителите смятат, че сополанковците им са малки да чуят урока за пчеличките и цветчетата, то държавното училище го дава хард. Дерзайте родители има кой да ги научи, пък ако нещо им се случи, да знаете, че сами сте си виновни.

Категории: Свобода и образование, Семейство, Държава