Анатомия и физиология на човека

Цена: 30 лв.

Поръчка

"Изследването на творението с анатомия и физиология на човека" е учебна програма по естествени науки за деца в начална училищна възраст, която използва методологията на Шарлот Мейсън, за да ги въведе в невероятния свят на човешкото тяло.

От мозъка до пръстите на краката, вашите ученици ще се запознаят с множество удивителни факти, занимателни дейности, интригуващи експерименти и много забавления, докато научават все повече за човешкото тяло и как да поддържат работата му добре.

Книгата започва с изучаване на клетките – основните градивни единици на живота. След това разглежда специфични системи в човешкото тяло като скелетната, мускулната, храносмилателната и други.

Започвайки с кратка история на медицината и запознаване с работата на клетките и ДНК, децата ви ще се запознаят със специфичните системи в човешкото тяло като скелетна, мускулна, дихателна, храносмилателна, сърдечно-съдова, нервна и други! Докато учат, децата се запознават с интересни факти за храненето, здравословния начин на живот, генетиката и за това колко страшно, чудно и уникално са направени в майчината им утроба.

Както може да се очаква от книга, която използва метода на Шарлот Мейсън, във всеки урок са включени занимания в работна тетрадка. Във всеки урок учениците трябва да правят илюстрации и други задачи, за да затвърдят това, което са научили. Освен работа в тетрадката, учениците изработват и проект „Моето собствено тяло“, който илюстрира изучаваните системи.

Дейностите и проектите използват лесни за набавяне материали, които обикновено се намират в домакинството и наистина карат уроците да оживеят! Учениците ще направят модел на клетка с желатин и бонбони, модел на кръвта с царевичен сироп и червени бонбони, тематичен увеселителен парк за храненето, ще определят собствената си кръвна група, ще тестват повърхности за бактерии, ще проследят генетични характеристики в семейството си.

Разбира се, най-важното е, че креационисткият мироглед е подчертан навсякъде в книгата. Бог е прославян отново и отново като Великия Създател на удивителното човешко тяло. Освен това са включени абзаци, озаглавени „Потвърждение на Сътворението“, които предоставят доказателства за Сътворението в контекста на изучаваните теми.