Новини за XV Национална конференция за домашно образование 10-14 август 2020

 

Уважаеми домашно-образоващи семейства, приятели и симпатизанти на семейното образование в България, подготовката за основното годишно събитие на Асоциация за домашно образование – Националната конференция за домашно образование – тече с пълна пара.

Тази година е специална за нас, защото ще празнуваме заедно 15 години от първата Конференция за домашно образование в България. По повод този юбилей ви обещаваме, че ще се постараем максимално, събитието да се проведе на много добро място, със специална лекционна програма.

С радост ви уведомяваме, че вече имаме дати за Националната конференция, а именно 10-14 август 2020 година. Разбира се, може да планирате тези дати в календара си с важни мероприятия през тази година. В настоящата страница ще ви информираме за процеса по подготовка на събитието, за очакваните лектори, а не след дълго и за мястото на събитието.

Искаме да ви запознаем с един от важните гост лектори, които ще имаме възможността и привилегията да слушаме. Това ще е Андрю Подева, който ще е от основните лектори на Конференцията. Кой е Андрю Подева?

Андрю Подева е основател на Institute for Excellence in Writing, международен лектор и един от ветераните на домашното образование в САЩ. В сайта на Асоциация за домашно образование има десетки статии от Андрю Подева, които със сигурност са важни, интересни и ценни. Нека ви припомним някои от тях:

 1. Да завършим маратона
 2. Класове с деца на различна възраст
 3. Омраза към ученето: Една причина за нея и възможна стратегия, с която да се противодейства
 4. Изкуството на мотивацията
 5. Работата на детето
 6. Размисли относно дислексията
 7. Да възпитаваш момчета (Първа част)
 8. Да възпитаваш момчета (Втора част)
 9. Да възпитаваш момчета (Трета част)
 10. Изкуството да преподадеш умение, или умението да преподадеш изкуство
 11. Изпълвайте се чрез учение
 12. Как да преподаваме писане на съчинения
 13. Един мит и две истини: Възпитаване на способни комуникатори
 14. Лудостта на многовариантния тест

По време на Третата Световна конференция за домашно образование в Санкт Петербург и Москва, успяхме да се запознаем лично с Андрю Подева, а той отправи послание към общността в България, което може да видите по-долу. Сега ще се радваме да чуем Андрю и на живо, по време на XV Национална конференция за домашно образование между 10-14 август 2020 година.

Очаквайте още новини по темата скоро!

Андрю Подева към българската домашно-образоваща общност:

Част от работата, която Андрю Подева върши:

Категории: Домашно образование, Свобода и образование, Семейство, Общество