София 2015

Домашно образование в Софийски университет „Св. Климент Охридски“

 

Като за юбилейна 10-та конференция, подобаваше да се съберем на по-специално място. Аулата на алма матер отвори врати за домашните ученици и техните родители на 30-ти Май. Това, което стана – една чудесна конференция, с много родители и силни лектори. Дарин Маджаров, Петър Шарков, Николай Янев, Мартин Миланов, адв.д-р Виктор Костов, Елиян и Радослава Петкови, Петър Порумбачанов – всички те се раздадоха докрай, за да насърчат и въодушевят гостите на конференцията.

Десет години работа на Асоциацията за домашно образование! Трудно е да се каже, през колко перипетии преминахме досега, колко борби сме водили, колко инициативи сме предприемали . . ., но когато след 10 години виждаме няколко стотин семейства, които обучават ревностно децата си и когато стане ясно, колко сладък е плодът от усилията ни, удовлетворението е наистина огромно!

Малко организации могат да се похвалят с подобен успех, защото нямат това, което имаме ние: Доброволно участие на всички ангажирани с дейността ни, никаква обремененост и преследване на лични интереси и амбиции, просто едно безвъзмездно споделяне на опит и щастие. Нашата цел никога не е била да спечелим нещо за себе си, а да спечелят всички, които посещават нашите събития – това ни даде стратегическо предимство през годините и ни научи, че да се раздаваш безкористно е истинско благословение.

Всички ние ще продължим да правим това, което правим, просто защото има достатъчно хора, които копнеят за свобода и търсят подкрепа, за да я носят отговорно – още повече, когато става въпрос за децата ни.

За тези от вас, които не успяха да дойдат на конференцията предоставяме PDF версия на брошурите, които подготвихме: